| Piskóta tortaalap
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
Elkészítés:
Ketté választod a tojások fehérjét és sárgáját. Majd a cukrot is két részre szeded, az egyik részt a sárgához, a másikat a fehérjéhez adod. A sárgáját összekevered a cukorral és a liszt felével. (Ha kakaós piskótát akarsz, akkor két kanár kakaóport hozzákeverhetsz) A tojás sárgájából kemény habot készítesz és ezt belekevered a tésztába és hozzá adod a maradék lisztet. Ovatosan keverd, fakanállal. Tortaformába vagy tepsibe 180-200 fokon süsd meg.
Krém
Hozzávalók:
1 csomag pudingpor
fél liter tej
2 csomag habpor, vagy 4 dl tejszín
mazsola
Elkészítés:
Főzd meg a pudingot, amíg meleg keverd hozzá a mazsolát, hogy megpuhuljon. Miután kihült keverj bele annyi tejszínt, hogy kenhető legyen, de ne túl folyós. A maradék tejszínt felhasználhatod díszítésnek.
Díszítés
Tejszíhabbal, színes cukorral, gyümölcsökkel, magvakkal, csokireszelékkel, díszítheted.
Vissza az oldal tetejére
Vissza a főoldalra | |