| Hozzávalók:
- Sertés karaj (adagokat nem írok, 1 főre számolj két szeletet)
- Házisonka vagy szalonna (1-1 szelet minden szelet karajra)
- Hagyma (Én nagyon szeretem a hagymát és szelethez 2-3 karika hagymát szoktam rakni)
- Zöldségek (ízlés szerint lehet répa, paprika, paradicsom, zöldbab, borsó, cukkini, stb...)
- Sajt (a füstölt sajt szerintem a legideálisabb ehez a recepthez, de annál finomabb minnél több féle sajtottal készíted)
- Kevés liszt
- Só, bors
Elkészítés:
Vágj nem túl vékony szereteket a krajból és sózd, borsozd be előre.
Forgasd bele lisztbe, hirtelen süst meg kevés olajban. Majd ugyanabban az olajban kicsit süsd át a sonkát vagy a szalonnát. Vágd apróra a zöldségeket és pár percre tedd bele a forró olajba. (ha paradicsomot vagy kukoricát teszel bele, akkor azokat nem kell) Ezek után vegyél egy hőálló tálat és az aljára rakd sorba a húst, majd rá a sonkát/szalonnát és végül a zöldségeket. A maradél olajban olvassz fel egy kevés vajat és öntd az egészre. Tetszés szerint restelj a tetejére sajtot.
Ha több személyre készíted és a sok hús nem fér el egy rétegben akkor a zöldség tetejére tegyél még egy réteg húst, még egy réteg sonkát és még egy réteg zöldséget, stb...
Ez egy nagyon egyszerű recept és ízlés szerint alakíthatod. A karaj helyett például, tehetsz bele csirkehúst is.
Merj kockáztatni!
| |